Întrebări frecvente

Sari direct la

Alegerea anvelopelor potrivite

Printre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi atunci când conduci pe timp de iarnă se numără utilizarea anvelopelor de iarnă. Acestea sunt special create pentru a oferi aderență optimă la temperaturi scăzute și pe suprafețe cu gheață sau zăpadă, fiind mult mai sigure decât anvelopele standard.

Pe drumurile publice, este obligatoriu ca toate vehiculele, fie ele comerciale sau personale, să fie echipate cu anvelope de iarnă. Acestea sunt identificate prin marcajul M+S, M.S sau M&S, unde “M” semnifică “noroi” și “S” reprezintă “zăpadă”.

Comparativ cu anvelopele de vară, cele de iarnă prezintă diferențe în ceea ce privește zona de contact și profilul benzii de rulare. Ele dispun de caneluri mai profunde pentru a asigura aderență sporită, în vreme ce anvelopele de vară au caneluri mai superficiale.

Dimensiunea anvelopei poate fi identificată pe partea laterală a cauciucului actual. Aceasta este, de obicei, notată în forma „225/45r18 91w”. E recomandat să inspectezi atât anvelopele din față, cât și pe cele din spate, deoarece pot avea mărimi diferite.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a determina dimensiunea corectă, echipa Anvelope Bacau este aici pentru a te asista. Consultă ghidul nostru pentru mai multe detalii: https://anvelopebacau.ro/ghid-anvelope/

Anvelope Bacau îți pune la dispoziție o selecție variată de anvelope compatibile cu vehiculul tău. Procesul este simplu, introdu dimensiunea anvelopei în caseta noastră de căutare și vei fi îndrumat spre opțiunile potrivite pentru tine.

Pe site-ul Anvelopebacau.ro beneficiezi și de informații transparente datorită noilor etichete de performanță. Pentru detalii despre aceste etichete, dă click pe simbolurile alăturate fiecărui produs.

După ce ai decis asupra anvelopelor ideale, montarea lor este la doar un pas: programează-te la atelierul nostru partener, la ora și data cea mai convenabilă pentru tine.


Din 1 noiembrie 2012, reglementările europene impun ca toate anvelopele să fie însoțite de etichete clarificatoare, care să informeze despre performanța lor pe carosabil umed, eficiența consumului de combustibil, durabilitatea și nivelul de zgomot în timpul rulării.

Aceste etichete, intuitive și ușor de interpretat, folosesc un sistem familiar de clasificare cu litere, asemănător cu cel întâlnit la electrocasnice, precum mașinile de spălat sau frigiderele. Clasificarea se face pe o scară de la A la G, unde A reprezintă performanța cea mai înaltă. Pentru consumatori, acesta este un pas înainte, având acum posibilitatea de a lua decizii bazate pe informații clare despre performanța anvelopelor.

Ne străduim să punem la dispoziție o diversitate de anvelope adaptată tuturor bugetelor. Dacă nu identifici modelul dorit, te invităm să ne scrii la adresa contact@anvelopebacau.ro, specificând marca și dimensiunea anvelopei căutate. Vom face tot posibilul să te ajutăm.

Cum comand

Pentru a găsi anvelopele adecvate vehiculului tău, introdu dimensiunea acestora pe site-ul Anvelopebacau.ro. Odată ce ai selectat modelul potrivit, introdu județul și codul poștal pentru a afla detalii despre atelierul nostru partener din Bacău și a stabili data și ora montării.

Dacă preferi, ai opțiunea de ridicare personală de la centru. Odată ce ai finalizat plata anvelopelor, acestea vor fi trimise conform opțiunilor tale alese anterior.

În prezent, nu acceptăm comenzi prin telefon. Toate comenzile se realizează exclusiv online, folosind coșul de cumpărături de pe site.

După plasarea comenzii, vei primi un e-mail de confirmare care va specifica produsele comandate, numele și adresa stației de montaj, precum și data și ora la care ai programat montajul (în cazul în care ai optat pentru aceast serviciu). Odată ce anvelopele sunt expediate, te vom informa printr-un alt e-mail care va include numărul AWB, permițându-ți să monitorizezi traseul comenzii tale. Anvelopele vor fi livrate direct la stația de montaj. Ulterior, va trebui să te prezinți la atelier în ziua și la ora stabilită pentru a proceda la înlocuirea anvelopelor sau ridicarea acestora.

Este posibil ca e-mailul să fi fost filtrat în secțiunea de spam/ junk, te rugăm să verifici dacă s-a întâmplat acest lucru. Dacă nu ai primit e-mailul de confirmare, te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@anvelopebacau.ro și vom verifica.

Nu îți fă griji. Te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@anvelopebacau.ro cât mai repede posibil, cu detaliile comenzii tale curente și modificările pe care dorești să le faci, iar noi ne vom ocupa de restul. Te rugăm să reții că este posibil să trebuiască să schimbăm data montajului, în funcție de momentul în care ne anunți sau să nu mai putem să facem modificări la comandă deoarece anvelopele au fost deja procesate sau trimise. 

După plasarea comenzii, vei primi numărul de AWB. Dă click aici https://anvelopebacau.ro/urmarire-comanda/ pentru mai multe detalii. 

Lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri și echipa de distribuție și vom urmări întotdeauna să te anunțăm dacă vremea rea a întârziat livrarea anvelopelor tale. 

Dacă întâmpini vreme nefavorabilă în zona ta, te rugăm să ne contactezi la contact@anvelopebacau.ro sau direct centrul de montaj pentru a verifica programarea înainte de a merge la vulcanizare.

Prețuri și plată

La anvelopebacau.ro, transparența este esențială: prețul afișat este totalul pentru anvelope, fără costuri suplimentare ascunse, iar ridicarea este mereu gratuită. Dacă optezi pentru montaj în unul dintre atelierele partenere, costul acestui serviciu va fi clar indicat, iar plata pentru montaj se va efectua pe site în momentul finalizării comenzii, ne mai având nimic în plus de plătit la atelier.

Nu oferim factură TVA deoarece nu suntem plătitori de TVA în acest moment. Putem oferi factură fără TVA dacă ne contactezi pe email la contact@anvelopebacau.ro

Plata se efectuează online în momentul comenzii anvelopelor folosind un card de credit sau de debit prin Ipay de la BT sau prin Revolut. Deasemenea, poți opta să plătești în numerar în avans la centru sau prin transfer bancar, dar rețineți că aceste două metode vor întârzia programarea ridicării sau montajului cu cel puțin o zi. Mai multe informații poți găsi aici https://anvelopebacau.ro/cum-platesti/

Solicităm detaliile tale personale pentru a putea să plasezi comanda pe site-ul nostru web. Adresa de e-mail este necesară pentru a îți putea trimite confirmarea comenzii tale. De asemenea, cerem numărul tău de telefon astfel încât să te putem contacta rapid cu întrebări sau actualizări legate de comanda ta. Numărul tău de telefon ne permite să te contactăm eficient pentru orice clarificări sau noutăți legate de comanda ta. Adresa ta completă este esențială pentru facturare.

Ridicare

Momentan oferim doar ridicare personală de la centrul Primstop din Bacău, Calea Moldovei, nr. 33. Dacă dorești montaj poți alege acest lucru în procesul de comandare pentru a fi montate anvelopele la centrul nostru partener Primstop.

Nu, ridicarea personală include doar ridicarea anvelopelor tale de la centru. Ridicarea este gratuită însă va trebui să te ocupi singur de montaj după ce ai ridicat anvelopele. 

Dacă ești interesat de montarea anvelopelor, oferim și opțiunea de a alege montaj la atelier. Dă click aici https://anvelopebacau.ro/cum-montam-la-atelier/ pentru mai multe detalii.

Dacă alegi această opțiune, ai posibilitatea să faci o programare pentru montaj în procesul de finalizare a comenzii alegând ziua și ora dorită la Primstop din Calea Moldovei, nr. 33, Bacău. Pentru mai multe informații despre această opțiune și prețuri montaj dă click aici https://anvelopebacau.ro/cum-montam-la-atelier/ 

Montare anvelope

După ce ai selectat anvelopele, ți se va cere să introduci județul și codul tău poștal chiar pe pagina anvelopei, iar apoi vei vedea toate informațiile despre centrul nostru partener Primstop. 

Da, anvelopele sunt montate de mecanici specializați în montajul și echilibrarea anvelopelor.

Da, plata montajului este separată și se face pe site în procesul de comandare online, ne mai având nimic de plătit la montator. 

Dacă dorești să schimbi programarea, te rugăm să ne trimiți un e-mail la contact@anvelopebacau.ro și vom încerca să te ajutăm. Nu uita să incluzi numele, adresa și numărul de referință al comenzii.

Nu este necesar să contactezi atelierul deoarece noi ne ocupăm de totul pentru tine. După achiziționarea anvelopelor, vei primi un e-mail de confirmare, iar anvelopele tale vor fi expediate direct către stația de montaj. În situația în care condițiile meteorologice ar cauza întârzieri în livrare, te vom notifica. Pentru orice alte detalii, ne poți contacta la adresa contact@schimbanvelope.ro

Îți recomandăm ca înainte ca anvelopele să fie montate pe vehiculul tău să le verifici să corespundă cu comanda plasată pe site. Dacă nu știi cum și ce să verifici dă click pe acest link pentru mai multe informații: https://anvelopebacau.ro/ghid-anvelope/

Deasemenea poți cere ajutorul mecanicului să te asiste în această privință. În situația puțin probabilă în care acestea nu corespund, anvelopele vor fi înlocuite în cel mai scurt timp posibil. Te rugăm să reții că anvelopele o dată montate și rulate nu mai pot fi returnate.

Nu, nu există formulare pe care trebuie să le semnezi.

Nu, din păcate, opțiunea noastră de ridicare personală de la centru nu include montarea. Acest lucru va trebui să fie aranjat de tine la o dată ulterioară.

Poți alege opțiunea noastră de montaj la un atelier partener la ora și data care îți sunt convenabile. Plata pentru montaj se realizează pe site în procesul de comandare, ne mai având nimic de plătit la momentul montajului.

Montajul variază în funcție de numărul de anvelope, dimensiune și tipul acestora. În general durează cam 10 minute pe roată. Tehnicianul îți va putea oferi un interval de timp mai precis când ajungi la stația de montaj.

Unele vehicule precum Citroen și Peugeot au jante din aliaj care nu au capace centrale detașabile. Dacă mașina ta are jante din aliaj este necesar un adaptor universal pentru a finaliza montarea anvelopei. Prețul montajului pentru roți cu jante din aliaj este cu 5 lei mai mare față de cel cu roțile cu jante din tablă.

Rotirea anvelopelor nu poate fi aranjată de noi, dacă dorești ca anvelopele tale să fie rotite, te rugăm să faci programare direct la atelier urmărind acest link: https://primstop.ro/servicii/rotire-anvelope/

Informații despre anvelope

Anvelope Bacau oferă garanție 24 de luni la toate anvelopele! Garanția te va acoperi în cazul foarte puțin probabil în care anvelopa prezintă o defecțiune din cauza procesului de fabricație sau a materialelor utilizate.

Pentru detalii și excluderi dă click aici: https://anvelopebacau.ro/garantie-pe-viata/ 

Toate anvelopele disponibile pe Anvelopebacau.ro sunt noi. Fiecare anvelopă are inscripționat un cod DOT pe partea laterală, care indică data de fabricație. Deși majoritatea anvelopelor de pe site-ul nostru au o dată de fabricație recentă, există posibilitatea ca unele dintre ele să prezinte un cod DOT dintr-un an anterior. De aceea, vă sfătuim să verificați data de fabricație specificată pe pagina fiecărei anvelope. Codul DOT, abrevierea pentru “Department of Transportation” din engleză, este format din patru cifre – de exemplu, 1119. Acest cod indică faptul că anvelopa a fost fabricată în săptămâna 11 a anului 2019.

Recomandări

Anvelopele potrivite variază în funcție de anotimp și de destinația călătoriei tale. Legislația nu specifică o dată exactă pentru schimbarea dintre anvelopele de vară și cele de iarnă. Totuși, este interzis să conduci cu anvelope de vară pe condiții de zăpadă, gheață sau polei. Dacă plănuiești să călătorești în zone montane în sezonul rece, este recomandat să montezi din timp anvelope de iarnă.

Indiferent de anotimp, este esențial să monitorizezi starea anvelopelor. Dacă observi alunecări pe carosabil umed și profilul anvelopelor este sub 5 mm, este momentul să te gândești la înlocuirea lor. Un truc simplu pentru verificarea adâncimii profilului este folosirea unei monede de 5 bani. Pe aceasta, există două linii, amplasate deasupra și sub denumirea „bani”. Introducând moneda într-un șanț al anvelopei, dacă linia de pe monedă nu este acoperită de profil, înseamnă că anvelopa este uzată. Dacă linia este parțial acoperită, adâncimea profilului este suficientă.

Nu uita, anvelopele sunt esențiale pentru siguranța ta în trafic. Inspectează-le în mod regulat și asigură-te că sunt în condiții optime pentru drumurile pe care urmează să le parcurgi.


Este esențial să montezi anvelope cu același indice de viteză sau unul superior celui cu care a fost dotat inițial autovehiculul tău. Poți consulta manualul mașinii pentru aceste detalii sau te poți informa din Ghidul Anvelope Bacau:
https://anvelopebacau.ro/ghid-anvelope/

Presiunea adecvată a anvelopelor depinde de tipul vehiculului. Adesea, informațiile despre presiunea potrivită sunt indicate în interiorul capacului de combustibil, pe o etichetă amplasată în dreptul ușii sau în manualul mașinii. Este recomandat să controlezi presiunea anvelopelor săptămânal pentru a menține securitatea la volan. Reține că presiunea poate varia în funcție de încărcătura și greutatea vehiculului.

Anvelopele Run Flat sunt proiectate pentru a rămâne funcționale chiar și după o pierdere de presiune, grație flancurilor lor întărite. Acestea te permit să continui călătoria până la cea mai apropiată stație de vulcanizare, reducând astfel riscurile legate de explozii sau accidente cauzate de defecțiuni. Janta rămâne protejată, dat fiind că aceste anvelope sunt create pentru a face față acestor situații.

Este esențial să reții că nu ar trebui să montezi anvelope Run Flat pe un vehicul nepregătit pentru acestea și, invers, să eviți montarea anvelopelor obișnuite pe un automobil adaptat pentru anvelopele Run Flat.

După cum se știe, Codul Rutier interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă. Anvelopele de iarnă sunt indispensabile pentru conducerea pe timp de iarnă. Acest lucru se datorează faptului că anvelopele sunt construite cu un compus de cauciuc care își păstrează flexibilitatea pe vreme rece și sporește tracțiunea pe zăpadă, gheață și drumuri umede. Aderența superioară a anvelopelor de iarnă te va ajuta să conduci în siguranță când temperatura exterioară este sub 7°C.

Desigur, limitele de viteză trebuie respectate în orice moment. Chiar dacă anvelopele de iarnă au deobicei o viteză mai mică de rulare decât anvelopele obișnuite, acestea nu ar trebui să afecteze viteza cu care conduci. Te rugăm să reții că viteza ar trebui redusă atunci când conduci în condiții nefavorabile.

Specialiștii recomandă schimbarea cauciucurilor atunci când temperatura medie zilnică se menține peste +7 °​C pe parcursul unei perioade mai lungi, nu doar o zi. Înainte de folosirea în trafic a mașinii cu anvelopele schimbate este indicată o verificare la un centru specializat. 

Este important să nu uiți să schimbi anvelopele atunci când se încălzește, deoarece acestea lucrează mai mult și riscă să se deterioreze. De aceea, recomandăm schimbarea lor la timp.

Este vital să ai la dispoziție o anvelopă de rezervă în condiții optime, pentru situații neprevăzute cum ar fi o pană sau deteriorarea unei anvelope. Dacă vehiculul tău este dotat cu anvelope Run Flat, poți avea încredere că vei ajunge în siguranță la cel mai apropiat atelier de vulcanizare.

Contact Anvelope Bacau

Ne poți trimite un e-mail la contact@anvelopebacau.ro sau ne poți contacta pe chat-ul live și vom fi bucuroși să te ajutăm. Te rugăm să incluzi un număr de contact pentru a te putea contacta din nou cu ușurință. De asemenea, poți folosi pagina noastră de contact aflată aici: https://anvelopebacau.ro/contact/

Retururi și rambursări

Da, este ușor să faci modificări la comanda ta. Pur și simplu completează formularul de schimbare comandă cu numele complet, numărul comenzii și detaliile comenzii tale curente, spune-ne ce modificări dorești să faci și te vom ajuta.

Dacă dorești să anulezi comanda, te rugăm să completezi formularul de anulare comandă de aici. Să ai numărul de referință al comenzii la îndemână.

Dacă ai nelămuriri legate de achiziția ta, necesiți asistență sau ai întrebări adiționale, te invităm să ne contactezi la adresa contact@anvelopebacau.ro. Echipa noastră stă la dispoziție pentru a te asista.

La Anvelope Bacau ai timp 30 de zile să te răzgândești! Află informații citind politica de retur https://anvelopebacau.ro/politica-de-retur/ sau află informațiile de bază mai jos.

Procedura de retur in 3 pasi:

  • Completează formularul de retur asigurându-te că produsul respectă condițiile de retur. Ce informații conține formularul: detaliile tale, adresa pentru retur, numărul comenzii, motivul returnării produselor.
  • După aprobarea cererii, Anvelope Bacau va trimite curierul să ridice produsul pe care vrei să îl returnezi de la adresa menționată în formular. Trebuie să predai reprezentantului firmei de curierat doar produsele pe care vrei să le returnezi (factura de achiziție nu se returnează). Curierul va emite un document de transport. Clientul nu va achita nicio suma de bani către curier.
  • După ce primim produsele, echipa Anvelope Bacau verifică produsele, întocmește factura de retur și, după caz, înlocuiește bunurile cu altele noi sau rambursează prețul acestora în contul tău.

Nu uita! Returul poate fi solicitat în maximum 30 de zile de la primirea anvelopelor și poți solicita înlocuirea anvelopei cu un alt tip sau returnarea contravalorii.

Anvelopele sunt acceptate la retur doar dacă sunt noi (nu au fost montate pe jante) și sunt în exact aceeași stare ca în momentul recepționării acestora de către client împreună cu etichetele acestora. Nu se vor accepta retururile, dacă produsele prezintă urme de uzură și nu mai pot fi revândute ca noi.

Vom efectua rambursările în termen de 14 zile de la primirea produsului (produselor) înapoi. Toate rambursările vor fi efectuate prin creditarea cardului cu care ai plătit.

Nu uita, anvelopele sunt acceptate la retur doar dacă sunt noi (nu au fost montate pe jante) și sunt în exact aceeași stare ca în momentul recepționării acestora de către client împreună cu etichetele acestora. Nu se vor accepta retururile, dacă produsele prezintă urme de uzură și nu mai pot fi revândute ca noi.

Întrebări frecvente generale

Dacă simți vibrații la volan în timp ce conduci, acest lucru poate fi cauzat de uzura anvelopelor sau de un dezechilibru al roților. Este esențial să te adresezi unui atelier auto pentru a verifica aceste aspecte. Neglijarea acestei situații poate duce, în timp, la un consum crescut de combustibil și pot apărea dificultăți la direcție și frânare.

Dacă mașina ta tinde să devieze spre stânga sau dreapta, este esențial să o supui unei verificări. Această comportare poate indica probleme la frâne, anvelope sau la sistemul de suspensie și direcție.

Ne pare rău, dar în prezent nu oferim acest serviciu pe Anvelopebacau.ro. Poți verifica acest serviciu la atelierul nostru partner Primstop, urmărind acest link: https://primstop.ro/servicii/vulcanizare-bacau/. Dacă suspectezi că pana poate fi reparată, te sfătuim să consulți o vulcanizare și să le soliciți o evaluare a anvelopei tale, pentru a determina dacă poate fi refăcută.


Recomandăm să inspectezi anvelopele atunci când roata este în poziție dreaptă, căutând orice semn de impact, pierdere de presiune sau uzură a benzii de rulare. Dacă observi că mașina are tendința de a trage într-o anumită direcție, echilibrul roților ar putea fi compromis. În acest caz, este esențial să te adresezi unei vulcanizări pentru a evalua și soluționa problema.

Tehnicienii folosesc utilaje de echilibrare profesionale cu rotire și atașează greutăți (deobicei plumb) roților pentru a potrivi echilibrul acestora. Pentru mai multe informații vizitează această pagină: https://primstop.ro/servicii/echilibrare-roti-bacau/

Meniu